ساندویچ پانل دیواری ماموت پانل دلیجان 09186436863

ساندویچ پانل دیواری ماموت پانل دلیجان 09186436863

ساندویچ پانل دیواری ماموت پانل دلیجان 09186436863

ساندویچ پانل دیواری ماموت پانل دلیجان 09186436863

ابسان الکتریک۱۷

مهمترین رویدادهای ایران و جهان در طول تاریخ در این روز 4 اکتبر
ایران
نفوذ فرهنگ ایرانی در چین
به نوشته کرونیکل رویدادهای تاریخی، بسط فرهنگ ایرانی در چین سبب شد که تا اکتبر سال 50 پیش از میلاد( 2055سال پیش) تقریبا در همه چین واژه ایرانی «ساتراپی(نگهبان شهرستان و ایالت)» را برای فرمانداران بکار برند. می دانیم که واژه «چین» را ایرانیان از نام دودمان پادشاهان «کین» حاکمان آن کشور در عهد قدیم ساختند و این واژه از ایران به اروپا انتقال یافت و جهانی شده است. حال آن که چینی ها کشورشان را با واژه دیگری خطاب می کنند.
وضع قانون از سوی موبد موبدان برای کنترل رفتار حکام ایران
کار تنظیم قانون برای اداره ایران برپایه آموزش های زرتشت به ویژه کنترل رفتار حکام و نیز آیین دادرسی و کیفر، پیش از اکتبر سال 600 میلادی به پایان رسید و چهارم اکتبر(روزی چون امروز) بزرگان کشور دعوت شدند و موبد موبدان قوانین را به اطلاعشان رسانید تا تایید کنند که چنین شد. موبد موبدان که نگران خودخواهی های خسرو پرویز شاه وقت و نادیده گرفتن حقوق مردم و اصول بیش از هزار ساله حکومتی شده بود از مارس این سال کار تهیه قوانین را آغاز کرده بود تا ضمانت اجرایی داشته باشند. تا آن زمان، ایرانیان اخلاقا متعهد به رعایت آموزشهای زرتشت بودند. در طول حکومت ساسانیان که چهار قرن طول کشید، آیین زرتشت دین رسمی ایرانیان بود و موبدان در دستگاههای دولتی و دربار شاهان این سلسله نفوذ فراوان داشتند. این قوانین پس از تایید بزرگان به خسرو پرویز و شهربانان ایران برای اجرا ابلاغ و موبد هر شهر مکلف به نظارت بر اجرای قوانین شد ولی طولی نکشید که جنگهای غیر ضروری خسرو پرویز و رنجانیدن سران ارتش، شیرازه حکومت را متزلزل ساخت و بعدا ایران به دست اعراب مسلمان فتح شد و قوانین اسلامی جای آن قوانین را گرفت.
مراسم هزاره فردوسی و گشایش ساختمان تازه آرامگاه این میهندوسترین ایرانی بزرگ و بزرگوار
مجسمه فردوسی
12 مهرماه 1313 جشن های هزاره فردوسی با شرکت ادیبان، دانشمندان، سیاستمداران و دولتمردان کشور و بیش از چهل مستشرق از سایر کشورها در تهران آغاز بکار کرد و 15 روز طول کشید و ضمن آن به فردوسی که گفته است «چو ایران نباشد تن من مباد» لقب «میهندوسترین ایرانیان» داده شد که عمر خود را بدون چشمداشت و داوطلبانه صرف خدمت به ایران، تاریخ آن و زبان پارسی کرد و تاریخ ایران (شاهنامه) را به شعر در آورد. در جریان این مراسم که نطق های فراوان ایراد شد و رسالات متعدد انتشار یافت، شرکت کنندگان در مراسم به خراسان رفتند و رضاشاه بیستم مهرماه با حضور آنان ساختمان تازه آرامگاه آن مرد بزرگ و بزرگوار را که همه ایرانیان و پارسی زبان مدیون زحمات او هستند گشود. مراسم بزرگداشت فردوسی در عین حال فرصتی بود که مستشرقین و ایرانشناسان در باره جشن های مهرگان ، اهمیت و تاریخچه آنها سخن بگویند.
    
آرامگاه فردوسی در توس
آرامگاه فردوسی در توس
در قلمرو دانش
سازنده والیوم درگذشت
Leo Sternbach
Leo Sternbach
دکتر «لئو شترنباخLeo Sternbach» سازنده دهها نوع داروی خواب آور، آرامش بخش و ضد اضطراب از جمله لیبریوم و والیوم 28 سپتامبر 2005 در 97 سالگی در ایالت نیوجرسی آمریکا درگذشت. مهمترین اختراع او داروی جراحی بدون خونریزی است، ولی شهرتش به خاطر والیوم بود که آن را جانشین لیبریوم کرد که قبلا خود او آن را ساخته بود. دکتر شترنباخ نه تنها یک بیوکمیست بلکه یک روانپزشک بود. وی درقلمرو امپراتوری اتریش به دنیا آمده بود و کار خود را در آزمایشگاههای «لاروش» سویس آغاز کرده بود و سپس در لابراتوار هوفمان لاروش آمریکا به کار ادامه داده بود. شترنباخ که برنده دهها جایزه و نشان علمی بود 43 سال پیش والیوم را ساخته بود.
    
در دنیای تاریخ‌نگاری
زادروز «بانکرافت»

    سوم اکتبر سال 1800 پروفسور جورج بانکرافت تاریخدان بزرگ قرن 19 به دنیا آمد و تاریخ ده جلدی آمریکا که هر سال هم در آن تجدید نظر می کرد حاصل زندگی اوست که 91 سال عمر کرد. وی از دانشگاه هاروارد دکترای فلسفه و از دانشگاه گوتینگن آلمان دکترای تاریخ گرفته بود و پس از مدتی تدریس در هاروارد تصمیم گرفت که وارد کار تالیف شود. وی کار تالیف را از ترجمه و تفسیر آثار استاد آلمانی اش پروفسور «هیرن» آغاز و سپس خود را دربست وقف تالیف تاریخ آمریکا کرد. او در رساله ای که انتشار داده نوشته است: خواندن تاریخ و وقوف بر تجربه گذشتگان اهمیت بسیار دارد، اما بسیاری هستند که از خواندن تاریخ گریزانند و دلیلش این است که مورخان سعی نکرده اند که تاریخ را ساده و شیرین بنویسند و به رویدادهای روز مرتبط سازند. اگر مردم تاریخ وطنشان را آن طور که بوده است بدانند به میهن علاقه بیشتری پیدا می کنند، زیرا خواهند دانست که میراثی گرانبهاست و برای رساندن این امانت به دست آنان، جانفشانی های زیاد شده است.
    
در قلمرو رسانه‌ها
نخستین زنی که جنگ را پوشش خبری داد
Sophie Treadwell
Sophie Treadwell
دیروز (سوم اکتبر) زادروز بانو «سوفیا تردولSophie Treadwell» روزنامه نگار و نمایشنامه نگار آمریکایی بود که سوم اکتبر 1885 به دنیا آمد و 85 سال عمر کرد. مهمترین کار ژورنالیستی وی، پوشش خبرهای مربوط به انقلاب مسلحانه مکزیک در اواخر دهه دوم و اوایل دهه سوم قرن بیستم بود. تا آن زمان، هیچیک از روزنامه نگاران زن چنین جراتی به خود نداده بود که در میان آتش و خون به تهیه خبر دست بزنند و از گلوله و خطرات دیگر نترسند. «تردول» در جریان انقلاب خونین مکزیک موفق شد که در 1921 «پانچو ویلا»ا رهبر انقلابیون مسلح را در پناهگاهش بیابد و با او مصاحبه کند. انتشار این مصاحبه در روزنامه «نیویورک تریبیون» سبب شد که جهانیان صدای رهبر انقلاب مکزیک را بشنوند و از هدفهای او حمایت کنند.
    بانو «تردول» در کنار نوشتن خبر و مقاله، به نمایشنامه نویسی هم پرداخت و با نوشتن دهها نمایشنامه و داستان که به صورت فیلم سینمایی درآمده اند نام خود را در کنار نمایشنامه نگاران ردیف اول جهان ثبت کرد. فیلمهای سینمایی معروف و پر بیننده ای که برپایه نوشته های وی ساخته شده اند از این قرارند: گرینگو، لوزیتا، زنی با لاله، فصل نانوشته، شوهر مناسب، ناتینگل، بزرگراه، امید به خرمن و پنجه (پنجول) هستند.
سایر ملل
آغاز قیام شیعیان بر ضد عباسیان
در اکتبرسال 762 میلادی قیام شیعیان بر ضد سلسله عباسی که در شهر مدینه آغاز شده بود به بغداد و سپس به سایر بلاد اسلامی گسترش یافت. بغداد اندکی پیش از این تاریخ به عنوان پایتخت عباسیان که همانند امویان شیوه سلطنتی در پیش گرفتند ، انتخاب شده بود.
فارسی زبان اداری کشمیر شد
چهارم اکتبر 1467 میلادی، زین العابدین شاهزاده تبعیدی کشمیر با کمک مردان طایفه خود "خوکار Khokar" بر برادرش علیشاه که شاه کشمیر بود مسلط و سلطان این سرزمین شد و بلافاصله فارسی را زبان رسمی دربار و سازمانهای دولتی کشمیر اعلام کرد. زین العابدین که در دفتر خود به فارسی سخن می گفت روز بعد از رسیدن به قدرت هرگونه آزار هندوها، بودایی ها و برهمن ها را ممنوع کرد و اجازه داد که پیروان ادیان دیگر هم بتوانند معابد خود را مرمت و دوباره سازی کنند. زین العابدین از دوستداران ایران، ایرانیان و فرهنگ و ادب ایران بود و تا پایان عمر از این که در جریان جشن باستانی مهرگان ایرانیان به حکومت رسیده است ابراز خرسندی می کرد و آن را به فال نیک می گرفت.
اجرای تقویم گریگوری
در این روز در سال 1582 پاپ گریگوری سیزدهم دستور رعایت تقویمی را که توسط لیسیوس (یک پزشک) تنظیم شده بود و به تقویم میلادی گریگوری معروف شده است صادر کرد که ایتالیائی ها، اسپانیایی ها، پرتغالی ها و لهستانی ها فورا آن را جانشین تقویم ژولیان (تهیه شده به دستور سزار ژولیوس) کردند و کشورهای دیگر به تدریج پس از آنها. با رسمیت یافتن تقویم گریگوری، پس از روز چهارم اکتبر، روز پانزدهم قرار گرفت.
    
مذاکرات هیتلر و موسولینی در گذرگاه برنر

     هیتلر و موسولینی دیدار و مذاکرات معروف خود در گذرگاه "Brenner" واقع در کوههای آلپ را از چهارم اکتبر 1940 آغاز کردند. هدف اولیه از این دیدار امضای قرارداد همکاری همه جانبه دو دولت بر ضد انگلستان در منطقه مدیترانه و افریقا بود که در جریان مذاکرات هیتلر و موسولینی به توافقهای دیگری هم دست یافتند و متحد کامل شدند. عکس، سران وقت آلمان و ایتالیا را در مذکرات گذرگاه
    " برنر " نشان می دهد. چیانو که در مذاکرات شرکت داشت نیز در عکس دیده می شود.
    
گذرگاه برنر
گذرگاه برنر
نخستین ماهواره ساخت بشر در فضا

     دانشمندان شوروی چهارم اکتبر سال 1957 نخستین ماهواره ساخت بشر، سپوتنیک را در مدار زمین قرار دادند و دولت این کشور عکس آن را به مطبوعات داد و جهان را به حیرت واداشت. وزن این ماهواره 90 کیلوگرم بود. آمریکاییان که در نظر داشتند سال بعد احتمالا یک ماهواره 11 کیلوگرمی را در مدار زمین قرار دهند، سخت نگران و متعجب شدند. در بسیاری از کشورها، علائم مخابراتی سپوتنیک دریافت شد و جهان وارد عصر رقابتهای فضایی گردید. ترس آمریکا بیشتر از موشکی بود که این ماهواره را به فضا برده بود. بعد از فروپاشی شوروی روزنامه های آمریکا در روز 4 اکتبر مطالب متعددی درباره نخستین سپوتنیک شوروی چاپ می کنند و می نویسند که مردم روسیه این پیشرفت مهم وطن خود را به فراموشی سپرده اند و حتی مطبوعات این کشور هم سالروز پرتاب آن را که در آن زمان همه رویدادها را تحت الشعاع خود قرار داده بود نادیده گرفته اند!!
دردسری که تغییر جنسیت پسر همینگوی پس از مرگش ایجاد کرد
گریگوری همینگوی (پیش از تغییر جنسیت)
اختلاف هشت نوه «ارنست همینگوی» داستان نگار نامدار که در 1961 خودکشی کرد با نامادری شان بر سر هفت میلیون و پانصد هزار دلار ماترک پدر ماجرایی است بی سابقه و شنیدنی که 4 اکتبر 2003 در حاشیه یک دادگاه در ایالت فلوریدای آمریکا فیصله یافت.
     گریگوری پسر همینگوی که دو سال پیش در 69 سالگی در گذشت با داشتن هشت فرزند در سال 1993 با زنی به نام «آیدا» ازدواج کرد. وی نزدیک به سه سال بعد در 63 سالگی تصمیم به تغییر جنسیت گرفت و با یک عمل جراحی زن شد و نام خود را به «گلوریا» تغییر داد.
     گریگوری در آستانه عمل جراحی «آیدا» را که با این کار مخالف بود طلاق گفت ولی در سال 1997 دوباره با او ازدواج کرد و چون تغییر جنسیت خود را به ثبت نرسانده بود، امر تجدید ازدواج بامانع برخورد نکرد.
    
گلوریا همینگوی (پس از تغییر جنسیت)
گلوریا همینگوی (پس از تغییر جنسیت)
پس از در گذشت «گریگوری یا گلوریا»، آیدا طبق قانون فلوریدا مدعی نیمی از ماترک شوهر شد که هشت فرزند گریگوری به دادگاه دادخواست دادند که تجدید ازدواج پدرشان که زن شده بود باطل است؛ زیرا طبق قانون فلوریدا دو زن نمی توانند با هم ازدواج کنند.
     مشکل در اینجا بود که متوفا تغییر جنسیت خود را رسمیت نداده بود برای تغییر نام اقدام نکرده بود و بر قاضی روشن نبود که بالاخره وی مرد بوده است یا زن؟. این مرافعه بالاخره چهارم اکتبر 2003 با سازش نامادری و هشت فرزند گریگوری در خارج ازدادگاه حل شد.
    
کشته شدن 12 سرباز آمریکایی در سومالی
متعاقب کشته شدن 12 سرباز آمریکایی در چهارم اکتبر 1993 در سومالی و کشانیدن اجساد آنان در خیابانهای مغدیشیو ( مگادیشو ) دولت آمریکا تصمیم به باز گرداندن نیروهای خود از سومالی گرفت .
    نیروهای امریکایی نهم سپتامبر 1992 برای برقراری نظم در «کشور بی دولت سومالی » وارد این کشور شده بودند تا کمکهای غذایی و داروئی به دست مردم برسد و از دستبرد افراد مسلح مصون باشد. واحدهای نظامی آمریکا هنگامی که در صدد دستگیری سرکردگان قبایل برآمدند با مقاومت و درگیری رو به روشدند که شدیدترین صحنه آن چهارم اکتبر در پی سقوط یک هلی کوپتر روی داد.
    

    
    
    
« لی وایز» سمبول زندگی آمریکاییان از این کشور خارج شد
اشتراوس لی وای
«اشتراوس لی وای» که در 1853 از باویر آلمان به آمریکا مهاجرت و در سانفرانسیسکو اقامت کرده بود در سال 1873 تصمیم به تهیه نوعی پارچه و با این پارچه به اصطلاح چرک تاب تولید «جلیقه کار» گرفت . او با کمک یک خیاط به نام جیکوب دیویس تصمیم خود را عملی ساخت و « جین لی وایز » پا به عرصه وجود گذارد . به زودی شلوار ،کت و پیراهن آن هم به بازار آمد و از دایره لباس کار خارج و عمومی شد و به صورت یک سمبول زندگی آمریکا یی درآمد و در نیمه دوم قرن 20 در سراسر جهان رواج یافت.
    اشتراوس در 1902 در گذشت ، ولی « جین » او باقی مانده است.
    سوم اکتبر 2003 کمپانی لی وایز اعلام کرد که به دلیل گرانی دستمزد در آمریکا کارخانه های خود را در زادگاه « جین » تعطیل و آنها را به کشورهای دیگر منتقل و محصولشان را به اندازه نیاز بازار به آمریکا وارد خواهد کرد.
    در دو دهه آخر قرن 20 به همین ترتیب بسیاری از صاحبان کارخانه های آمریکا وسائل تولید خود را به کشورهایی که کارگر ارزان و مشکلات اتحادیه های کارگری وجود ندارد منتقل کرده اند.
    
    
    
افت اعتماد مردم امریکا
نتیجه آخرین نظر سنجی از آمریکاییان که به سفارش شبکه سی.بی اس و نیویورک تایمز انجام و دوم اکتبر 2003 انتشار یافت نشان می دهد که تاییدکنندگان سیاستهای دولت این کشور به 51 درصد کاهش یافته اند و میزان افت زیاد بوده است. نارضایی ها عمدتا از عدم کشف اسلحه کشتار جمعی در عراق وادامه رکود اقتصاد آمریکا بوده است . اعلام وجود اسلحه کشتار جمعی در عراق از سوی رئیس جمهوری آمریکا و به این لحاظ توجیه حمله نظامی به عراق باعث حمایت آمریکاییان از این حمله شده بود که اینک می بینند سلاحی نبوده، عراقیان از اشغال نظامی کشورشان راضی نیستند ، تلفات نظامیان آمریکایی ادامه دارد و اکثر دولتها این اشغال نظامی در عصر سازمان ملل را نمی پذیرند.
جایزه دوم 12 سال پس از جایزه اول
Nadine gordimer
Nadine gordimer
در این روز در سال 1991 بانو «گوردیمر» داستان نگار جمهوری آفریقای جنوبی برنده جایزه نوبل در ادبیات شد. وی در آن روز 68 ساله بود و 13 داستان ، 200 داستان کوتاه و دهها رساله و مقاله نوشته بود. معروفترین داستانهای او « تاریخ از درون » عنوان دارد. وی هفتمین زن و نیز نخستین نویسنده از فدراسیون آفریقای جنوبی بود که برنده جایزه ادبی نوبل شده اند.
    
    
گوردیمر در جوانی
گوردیمر در جوانی
کتابهای « گوردیمر » به 30 زبان ترجمه شده اند. وی که از سفید پوستان بود بر ضد سیاست تبعیض نژادی دولت وقت افریقای جنوبی بود.
    درست 12 سال بعد در همین روز ، جایزه ادبی نوبل به « کوئتسی » داستان نگار دیگر افریقای جنوبی که او هم سفید پوست و ضد تبعیض نژادی بوده داده شده است. « کونتسی » هنگام برنده شدن این جایزه 63 سال داشت و استاد موقت دانشگاه شیکاگو آمریکا بود.
    
کوئتسی
کوئتسی
کوئتسی تا زمان برنده شدن جایزه نوبل هشت داستان و چند کتاب غیر داستانی و دهها رساله و مقاله منتشر کرده بود.
    
    
برخی دیگر از رویدادهای 4 اکتبر
  • 1669:   رامبراند نقاش بلند آوازه هلندی در 63 سالگی درگذشت.
  • 1675:   نخستین ساعت مچی که توسط «کریستین هویجنز» ساخته و به معرض نمایش گذارده شد.
  • 1824:   نظام حکومتی مکزیک، جمهوری شد.
  • 1864:   نخستین روزنامه سیاهپوستان آمریکا به نام "The New Orleans Tribune" انتشار خود را آغاز کرد تا مدافع حقوق آنها باشد.
  • 1910:   پرتغال جمهوری شد و پادشاه سابق این کشور " مانوئل دوم" به انگلستان گریخت.
  • 1993:   یلتسین که با مخالفت پارلمان روسیه و تحصن نمایندگان مخالف از جمله رئیس دوما در ساختمان پارلمان رو به رو شده بود دستور داد که این ساختمان با تانک گلوله باران شود که چنین شد.
  • 2005:   تلفات جانی توفان کاترینا درشهر نیوارلئان آمریکا از 964 تن تجاوز نکرده است که قبلا برآورد شده بود از ده هزار تن بیشتر خواهد بود.
  • تاریخ جاری
    2 هزار و 200 محکوم به زندان دائم که در نوجوانی مرتکب جرم شده بودند
    R. falcon
    R. falcon

        نیویورک تایمز سوم اکتبر 2005 گزارش کرده بود که طبق یک آمار رسمی که انتشار یافته هم اکنون دو هزار و دویست جوان آمریکایی در زندان های این کشور بسر می برند که امیدی به آزاد شدنشان تا پایان عمر نیست و همه آنان در سنین پایین تر از 18 سالگی مرتکب جرم سنگین و عمدتا قتل شده اند. از میان این عده، 350 نفرشان هنگام ارتکاب جرم 15 ساله و یا در سنین کمتری بودند. آنان محکوم به زندان ابد بدون حق استفاده از آزادی مشروط شده اند. یکی از آنان ربکا فالکن R. falcon ( عکس بالا) است. او گفته است: مادرم که می خواست تنها باشد مرا از کانزاس به فلوریدا نزد مادر بزرگم برد و به او تحویل داد. مادر بزرگ به علت کهولت حوصله کنترل کردن مرا نداشت و من در مدرسه و در محیط اطراف با افرادی که خوب نبودند آشنا، دوست و معاشر شدم. از این که شب ها دیر به خانه بروم بیم نداشتم زیرا کسی بازخواست نمی کرد. مادر بزرگ به گزارش مدرسه درباره نمرات و طرز رفتار من (ریپورت کارد) توجه نمی کرد. در 15 سالگی حتی الکل مصرف می کردم و از مدرسه گریزان بودم. یک روز یکی از دوستان بد که پسر جوانی بود به من پیشنهاد کرد که از یک راننده تاکسی باج بگیریم. با هم سوار تاکسی شدیم و در گوشه ای خلوت از راننده خواستیم که پولش را بدهد و چون مقاومت کرد با چاقو کشته شد. چاقو را آن جوان زد ولی بازپرس ثابت کرد که من زده ام و هیات منصفه دادگاه هم پذیرفت و اینک چند سال است که در زندان هستم و کوچکترین امیدی هم به رهایی از اینجا تا پایان عمر ندارم.
    جلیقه انفجاری یک دانشجوی آمریکایی را کشت!
    Joel  H. Hinrich
    Joel H. Hinrich

        جوئل هینریشJoel H. Hinrich 21 ساله در رشته مهندسی ماشین در دانشگاه دولتی اکلاهمای آمریکا تحصیل می کرد. وی از کلرادو به این دانشگاه رفته بود. همه معلمانش از دوران دبیرستان تا دانشگاه گفته اند که او فردی ساعی و درس خوان و سربزیر بود و امید داشت که مهندس صنایع فضایی شود. عصر شنبه اول اکتبر 2005 هنگامی که 84 هزار تن در استادیوم دانشگاه اکلاهما سرگرم تماشای مسابقه فوتبال بودند، جوئل که جلیقه منفجره در زیر لباس پوشیده بود به سوی استادیوم به راه افتاد که در چند قدمی ورزشگاه جلیقه منفجر شد و او را کشت. رئیس دانشگاه گفته است که هینریش دچار مشکلات عاطفی بود!. پلیس در صدد کشف حقیقت است تا بداند که منظور جوئل از پوشیدن جلیقه منفجره چه بوده، چگونه آن را تهیه کرده و اگر مقصود او خودکشی بوده چرا به سوی ورزشگاه می رفته و .... تا ساعتها از ورود دانشجویان به خوابگاه جلوگیری شده بود زیرا بیم از آن بود که در اطاق جوئل و یا در نقاط دیگر خوابگاه بازهم مواد منفجره به دست آید.
    20 میلیون دلار برای دیدن زمین از فضا

        این مرد (عکس بالا) یک ثروتمند کارخانه دار آمریکایی به نام «گرگوری اولسنG. Olsen» است که هوس دیدار از فضا و مشاهده کره زمین را از فضا کرده بود. وی به سازمان فضاشناسی ملی روسیه 20 میلیون دلار داد تا او را با یک موشک سایوز به ایستگاه فضایی که در مدار زمین قرار دارد برساند. این عمل اول اکتبر 2005انجام شد.
    برای اطلاع



    سپیده دم به زبان انگلیسی

       

    از آنجا که تلاش پیگیر چندین ساله ناشر این سایت (تاریخ ایرانیان به صورت روزشمار آنلاین) با نیم قرن تجربه روزنامه نگاری و تحصیلات مربوط، برای تجدید پروانه روزنامه چاپی «سپیده دم» جهت انتشار در میهن گرامی به جایی نرسیده است و از سوی دیگر «روزنامک» را به فارسی به صورن آنلاین منتشر می سازد؛  تصمیم گرفته که به زودی به انتشار سپیده دم آنلاین به زبان انگلیسی در نشانی زیر اقدام کند که حاوی اخبار و عکسهای جالب و مهم روز و نقل گزارش ها و مقالات مربوط ایران از منابع انگلیسی زبان خواهد بود:

    www.IranianDawnNewspaper.com


    روزنامک

    روزنامک آنلاین که مولف سالهاست با این عنوان مطالبی در برخی روزنامه های تهران منتشر می ساخته مدتی است که در نشانی زیر منتشر می شود. این سایت، روزانه است و بازتابی است از نظر و احساس ناشر در باره مطالبی که در آن روز خوانده، شنیده، دیده و یا درگیر آن بوده و بی شباهت به یک کارنامک نیست که کاری است تازه در قلمرو ژورنالیسم. به علاوه، درج پیامهای دریافت شده و پاسخ به پرسشهایی که بعمل می آید. مطالب، کوتاه خواهد بود تا مطالعه آن وقتگیر نباشد و اطلاعات کافی به مخاطب بدهد تا فایده برگیرد: